Tips Knuffel Kopen

Wilt u weten of een knuffel geschikt is voor uw baby, kind of u zelf? Wij geven u een aantal tips waar u op moet letten bij het kopen van een knuffel, zodat u de juist passende knuffelkeuze kunt maken.

 1. Let op of de knuffels wasbaar zijn om een sterke stankgeur te voorkomen en vooral voor de gezondheid van uw kind. Bij ons zijn alle knuffels met de hand wasbaar.
   
 2. Het CE-markering geeft aan of het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen het Europese Economische Ruimte (EER). De veiligheid voor het gebruik staat hiermee voorop. Bij Speelnuffels.nl hebben standaard alle producten deze markering/keurmerk.
   
 3. De beste knuffel is een knuffel die lekker zacht aanvoelt en waar geen losse onderdelen aanzitten. Losse oogjes of knoopjes kunnen gevaarlijk zijn omdat het kind deze los kan bijten of trekken en in zijn mond kan stoppen. Dit is afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van uw kind.
   
 4. Denk na over de grootte van de knuffel. Als u de grootte nog niet weet, is het belangrijk om te weten dat vaak kleine knuffels relatief duurder zijn doordat deze knuffels complexer te produceren zijn. De meest gangbare knuffelformaat is 25 cm.
   
 5. Als voorzorgsmaatregel is het bij het aanschaffen van een knuffel altijd handig om alvast een extra zelfde knuffel te kopen. Als de knuffel dan vies, kapot of lelijk is geworden kun je deze makkelijk vervangen.